Werkomgeving

Manieren om een gezonde werkomgeving te creëren

Een gelukkige, gezonde en comfortabele werkomgeving is belangrijk voor uw personeel – en kan worden bereikt zonder een fortuin uit te geven. Het verhoogt de productiviteit en het moreel terwijl de tijd op kantoor wordt erkend.

Een gelukkige werknemer is een productieve medewerker. Mensen die plezier hebben in hun werk zullen waarschijnlijk grondiger hun werk doen. Het is in uw belang om personeel gelukkig te houden; zo niet kan het invloed hebben op de kwaliteit van hun werk of kunnen ze zelfs overwegen om te om een andere baan te zoeken.

Voldoe aan de gezondheids- en veiligheidswetgeving. Normaal gesproken bent u verplicht om bepaalde regels na te leven, zoals het uitvoeren van een risicobeoordeling. Minimale werkplek normen zijn onder meer goede sanitaire voorzieningen, toegang tot drinkwater en voldoende ventilatie.

Zit je comfortabel? Het is aangetoond dat rugklachten een van de grootste oorzaken van ziekteverzuim is in Nederland. Daarom is het verstandig om te overwegen om te investeren in kantoorapparatuur die is ontworpen voor mensen die voor computers zitten voor een lange tijd.

Bemoeien met verschillende persoonlijkheden. Elke werkplek heeft een mix van karakters, en wat werkt om iemand te motiveren, zal niet noodzakelijkerwijs anderen helpen. Maak kennis met uw werknemers en ontdek of een hands-on aanpak of meer onafhankelijkheid hen zal helpen.

Leg een duidelijk en eerlijk personeelsbeleid vast. Dit zou van toepassing moeten zijn op alle werknemers – ongeacht hun anciënniteit. Als een manager consequent deadlines mist, moet je het net zo serieus nemen als een junior medewerker, of je zou merken dat mensen boos worden. Als uw beleid verandert, zorg dan dat iedereen hiervan op de hoogte is.

Stimuleer managementverantwoordelijkheid. Uw managers moeten een voorbeeld zijn voor hun teams, zowel voor de manier waarop zij hun werk uitvoeren als voor de manier waarop zij zich op de werkplek gedragen. Pesten, intimidatie en vriendjespolitiek zijn onaanvaardbaar.

Zorg voor de juiste balans. Of het nu een medewerker is die dagdroomt in vergaderingen of iemand die laat in de nacht werkt, help uw personeel om de juiste balans tussen werk en privé te vinden. Onderzoek heeft bewezen dat allen een op de vier werknemers regelmatig een pauze neemt – wat het risico op depressie en andere stressgerelateerde ziekten die langdurig ziekteverzuim kunnen veroorzaken, verhoogt.

Gezond worden. Vooral als uw omgeving op kantoor is, kunnen uw werknemers een sedentaire levensstijl leiden die kan leiden tot langdurige ziekte. Of het nu gaat om het verminderen van het lidmaatschap van een lokale sportschool.

Teambuilding. Houd relaties binnen het kantoor gezond door teambuilding activiteiten te plannen. Deze kunnen variëren van uitgaan voor een maaltijd tot een HR-ontwikkeling evenement.

Kom tot rust. De beste manier om erachter te komen of personeel gelukkig is en uw werkomgeving gezond is, is benaderbaar te zijn – op die manier, als er problemen zijn, zullen uw werknemers niet aarzelen om naar u toe te komen. Behandel problemen zo snel mogelijk en vraag regelmatig om feedback over hoe uw werkplek kan worden verbeterd.