Recruitment

Talent recruitment

Er wordt gezegd dat het belangrijkste onderdeel van het regisseren van een film de juiste acteurs is. Als de acteurs gelijk hebben voor de rollen, is er later minder behoefte aan gedetailleerde instructies of het corrigeren van fouten. Het aannemen van de juiste persoon is een even cruciaal onderdeel van team management.

Investeren in nieuw talent kan een duur en tijdrovend proces zijn, dus het is geen beslissing om lichtvaardig te worden genomen.

U kunt overwegen om binnen uw organisatie te recruten. Je hebt tenslotte een goed idee van de vaardigheden en talenten van iemand die je al kent en je hebt al geïnvesteerd in zijn of haar ontwikkeling. Maar wees niet blind voor tekortkomingen – pas op voor het slachtoffer worden van het Peter Principle door een gewaardeerd teamlid buiten zijn competentieniveau te promoten.

Het sollicitatiegesprek is nog steeds de beste manier om kandidaten te leren kennen en hun geschiktheid te beoordelen. Het is dus een goed idee om je interviewvaardigheden op te frissen.

Het is belangrijk om teamleden aan te nemen die niet alleen technisch competent zijn, maar die ook de waarden van uw organisatie delen.

Nadat u een aanbieding heeft gedaan en deze is geaccepteerd, moet u alles doen wat u kunt om de rol tot een succes te maken.