Duurzaamheid

Duurzaamheid in je bedrijf

De term ‘duurzame handelspraktijken’ betekent over het algemeen rekening houden met de ecologische, economische en sociale impact van de bedrijfspraktijken van een bedrijf – zowel intern als extern – bij het nemen van zakelijke beslissingen. Het verschilt van de term ‘duurzame werkplek praktijken’, wat betekent het creëren en onderhouden van een veilige, gezonde en functionele werkplek.

Praktijken op de werkplek
Om een veilige, gezonde en functionele werkplek te ondersteunen, moet een organisatie praktische en efficiënte werkprocessen opzetten om de impact van de productie van werknemers op de kantooromgeving en werknemers tot een minimum te beperken. Duurzame werkplek praktijken gaan verder dan wat wettelijk verplicht is en zorgen voor een lange levensduur en algeheel welzijn van de werknemers. Dit soort praktijken omvat het onderzoeken van de CO2-voetafdruk van medewerkers, het aanbieden van welzijnsprogramma’s op het werk en strategieën om stress te verminderen (zoals slaapvertrekken, massages op het terrein en stretch pauzes) en het bieden van wellness gerelateerde voordelen, zoals sportscholen op het terrein. Het handhaven van een duurzame werkplek betekent ook het minimaliseren van de externe impact op het milieu, bijvoorbeeld door hergebruik van gerecycleerde materialen aan te schaffen, onnodig reizen van werknemers te minimaliseren en het energie- en waterverbruik te verminderen.

Het komt erop neer
Het juiste doen is niet altijd goedkoop, en organisatorisch leiderschap kan sceptisch zijn over de vraag of duurzame praktijken op de werkplek echt de moeite en de kosten waard zijn. Wanneer ze goed worden beheerd, kunnen investeringen die op het eerste gezicht duur lijken, grote voordelen opleveren voor duurzame werkgevers. De status van een werkgever als duurzaam bedrijf wordt een gerespecteerde status, mogelijk belangrijker dan bedrijfsranglijsten of status van non-profitorganisatie. Door het implementeren van duurzame personeelspraktijken dragen HR-professionals waarde bij aan de resultaten van hun organisatie.